contact
Voor kwaliteit en vakkennis bent u bij
ons aan het juiste adres
Ronald Offerhaus

Osmosebehandeling

De reparatie van een door osmose aangetaste ondergrond is specialistisch werk, waar aangepast gereedschap en geconditioneerde omstandigheden voor nodig zijn. Natuurlijk is ook een goed epoxy coating systeem van essentieel belang.

Offerhaus Watersport is een officieel Gelshield Center. In samenwerking met International Paint geven wij een Gelshield garantie (met certificaat) op de door ons behandelde ondergrond. De oorzaak van osmose kan liggen in de kwaliteit van de gebruikte materialen en de manier waarop deze zijn verwerkt.

Door de reactie van water en oplosbare bestanddelen ontstaat een oplossing die weer meer water aantrekt. Deze volumevergroting tast het laminaat en de gelcoat aan. Dit wordt zichtbaar door blaasjes op de huid. U dient het proces te stoppen om te voorkomen dat de huid verder beschadigt raakt.

Ook het soort water en de watertemperatuur zijn van invloed. Sommige polyester schepen hebben er al na enkele jaren last van, bij andere treed osmose pas veel later op. Osmose ontstaat als water tot het laminaat doordringt. Dit kan zowel van buiten (door de gelcoat) als van binnen (vanuit de bilge).

 

Meer informatie?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neemt u dan ook gerust contact met ons op.

Menu

Contactgegevens

Westhavendijk 44
3241LP Middelharnis

Telefoon 0187-48 47 97
E-mail info@offerhauswatersport.nl

Social media